Skadarlija, najpoznatija boemska četvrt, duga svega 500, a široka desetak metara, nastala je u prvoj polovini 19. veka, a zbog blizine Narodnog pozorišta oduvek je predstavljala stecište umetnika, glumaca, pesnika i pisaca.

Kako je boemski način života nalagao dobar zalogaj i koju čašicu, u skadarliji su nikle mnoge kafane, neke od najstarijih u Beogradu: ‘’Tri šešira’’, ‘’Ima dana’’, ‘’Dva jelena’’, ‘’Zlatni bokal’’ i ‘’Putujući glumac’’…

U Skadarliji je živeo poznati srpski pesnik i slikar Žura Jakšić, a njegova kuća pretvorena je u sastajalište pesnika ‘’Skadarlijskih večeri’’. ‘’Tri šešira’’ je najstarija kafana Skadarlije, otvorena 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri peglana šešira.

Skadarsku ulicu najčešće porede sa pariskim Monmartom, kako po izgledu tako i po veseloj, uzavreloj umetničkoj atmosferi.

 

Hotel Orašac Garni ****

Hotel Orašac ***

Skadarlija

 

Hotel Hollywoodland

Kalemegdan

Hram Svetog Save

Kombank Arena

Ada Ciganlija

Skadarlija

Aerodrom N. Tesla

Beogradski Sajam

O HOTELU

Sobe visokog kvaliteta, kompletan Wellness/Spa sadržaj i Aqua park, čine hotel savršenim izborom za Vas, bilo da ste u poseti zbog posla ili raznonode.

Politika Privatnosti

Prijava na mail listu

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Hotelhollywoodland.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu.