Beograd - glavni grad Srbije

Beograd je glavni grad Srbije, treći je najveći grad jugoistočne Evrope, posle Istanbula i Atine.

U njemu živi nešto više od 1.700.000 stanovnika.

Beograd je grad mladih. Više od 40% Beograđana ima između 15 i 44 godine.

Kalemegdan - najpoznatija beogradska tvrdjava

Beogradska tvrđava je svojevrstan muzej prošlosti Beograda. Tokom vekova se menjala i razvijala, videla je mnoge vojske, bila poprište mnogih sukoba, svedočila o brutalnosti osvajača i hrabrosti neumornih branilaca grada. To je mesto sa kog je Beograd počeo da se razvija.

Hram Svetog Save

Pripreme za izgradnju jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu počele su davne 1894.godine. Hram je sagrađen na mestu gde su, prema predanju, a po naredbi Sinan-paše, 1594. godine, iz manastira Mileševa prenete mošti prvog srpskog arhiepiskopa svetog Save i tu spaljene.

Kombank arena - beogradska arena

Beogradska Arena je najsavremenije zdanje u Beogradu u kojem se održavaju sportske, kulturne, muzičke, sajamske i druge manifestacije. Zvanično je otvorena 2004. godine, kada je održan košarkaški turnir ‘’Dijamantska lopta’’.

Skadarlija - najpoznatija boemska četvrt u Beogradu

Skadarlija, najpoznatija boemska četvrt, duga svega 500, a široka desetak metara, nastala je u prvoj polovini 19. veka, a zbog blizine Narodnog pozorišta oduvek je predstavljala stecište umetnika, glumaca, pesnika i pisaca.

Ada Ciganlija - beogradsko more

Ada Ciganlija je najveće beogradsko kupalište koje ima više od sportskih terena na otvorenom, među kojima i golf teren, žičaru za skijanje na vodi i biciklističku stazu oko jezera dužine 8km. Od ostalih sadržaja tu je i bungee jumping kao i teren za paintball.

Hotel Hollywoodland

Kalemegdan

Hram Svetog Save

Kombank Arena

Ada Ciganlija

Skadarlija

Aerodrom N. Tesla

Beogradski Sajam

O HOTELU

Sobe visokog kvaliteta, kompletan Wellness/Spa sadržaj i Aqua park, čine hotel savršenim izborom za Vas, bilo da ste u poseti zbog posla ili raznonode.

Politika Privatnosti

Prijava na mail listu

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Hotelhollywoodland.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu.