Beogradska Arena je najsavremenije zdanje u Beogradu u kojem se održavaju sportske, kulturne, muzičke, sajamske i druge manifestacije. Zvanično je otvorena 2004. godine, kada je održan košarkaški turnir ‘’Dijamantska lopta’’.

 

Hotel Orašac Garni ****

Hotel Orašac ***

Kombank Arena

 

Arena se prostire na površini od 48,000 m2, na šest nivoa, a može da primi izmedju 18,000 i 25,000 gledalaca u zavisnosti od rasporeda tribina.

Prvi veliki sportski događaj koji je trebalo da se održi u Areni bilo je Svetsko prvenstvo u košarci 1994, ali je Beogradu oduzeta organizacija zbog ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji. Slično je bilo i 1999, kada je Beogradska Arena trebalo da ugosti najbolje svetske stonotenisere.

Međunarodna sportska nadmetanja ipak su održana u ovoj dvorani, a među najznačajnijima su Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce 2005, Evropsko prvenstvo u rukometu za žene i muškarce 2012, Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2013. godine kao i Svetsko prvenstvo u futsalu 2016. godine.

Neke od jako važnih utakmica u sklopu takmičenja u Evroligi, u ovoj hali odigrali su košarkaški klubovi Partizan i Crvena Zvezda.

 

Hotel Hollywoodland

Kalemegdan

Hram Svetog Save

Kombank Arena

Ada Ciganlija

Skadarlija

Aerodrom N. Tesla

Beogradski Sajam

O HOTELU

Sobe visokog kvaliteta, kompletan Wellness/Spa sadržaj i Aqua park, čine hotel savršenim izborom za Vas, bilo da ste u poseti zbog posla ili raznonode.

Politika Privatnosti

Prijava na mail listu

Poštovani, ovaj sajt koristi kolačiće (tekstualne datoteke). Takođe, ovaj sajt koristi Facebook Pixel i Google Analytics. Hotelhollywoodland.com, Facebook i Google Analytics apsolutno neće prikupljati informacije o ličnosti posetioca, niti na drugi način omogućiti pristup takvim informacijama. Daljim korišćenjem sajta prihvatate mehanizam korišćenja kolačića koji služe za razvoj i poboljšanje naše web stranice, kao i usluga koje Vam nudimo. Takođe daljim korišćenjem sajta saglasni ste sa politikom privatnosti i uslovima korišćenja, koji su sastavni deo ugovora na daljinu.